Tápiószele - ne kérdezz, csak gyere!

(A "Tápiószele 2019" Tagcsoport programja)

(2019. szeptember 28.)

Valljuk be, amikor az ember azon gondolkodik, mit nem látott még a Nagyvilágban, mi kerüljön arra a bizonyos bakancs-listára, Tápiószele, nagy eséllyel, nem fog eszébe jutni. Talán furcsálljátok is, miért kirándulunk erre a kis településre.
Nos két csoda-dolog is van itt, és akkor a Kóré Cukrászdát még nem is említettem…
Itt található Nemzeti Biodiverzitás és Génmegőrzési Központ, mely már a neve alapján is egészen különleges élményt ígér.
Hogy röviden mondjam: a szántóföldi és zöldségnövények génbankjáról van szó.
A mai világban, amikor környezet védelme kapcsán szinte naponta találkozunk a biodiverzitás csökkenésének problémájával, szinte kötelező “tanagyag”, hogy megismerjük az intézet működését.
És csak most, csak nekünk, szombati napon megmutatják!
Fantasztikus lesz látni az értékes génállományt tartalmazó magok őrzési helyeit, a különböző hűtőházakat és csíráztatókat, és nagyon érdekes lesz hallgatni, amiket a szakvezetőnk minderről elmesél.

És Tápiószele arról is nevezetes, hogy itt található az országban egyedülálló épségben, teljes berendezésével egyben megmaradt középnemesi kiskastélya, a Blaskovich Kúria. Ezt az érdekes, gazdag múzeumot is megtekintjük, vezetéssel, s ezzel ténylegesen egy időutazásban lesz részünk, hiszen a kiskastély olyan, mintha a két testvér, György és János csupán a szomszédba mentek át teára.
Elidőzünk majd, hátha hazaérnek, amíg mi ott vagyunk…

Közben pedig betérünk a település harmadik nevezetességébe, a cukrászdába, ahol melegszendvics, süti, üdcsi és kávé is része a programunknak!

 

Ha szeretnél csatlakozni a Tagcsoporthoz, írj, küldjük a részleteket!

   

 

 

Szeretettel várok mindenkit!

Szabó Judit

info@explorehungaryclub.hu